Rød og fin

Tomatsuppe

Lag en deilig tomatsuppe. Oppskriften får du her.

Lag en deilig tomatsuppe av ferske tomater
Lag en deilig tomatsuppe av ferske tomater Foto: Foto: istock
Sist oppdatert
Legg en spiseskje med lettrømme på toppen av suppen før servering.
Legg en spiseskje med lettrømme på toppen av suppen før servering. Foto: Foto: istock

Tomatsuppe

(4 porsjoner)

Ingredienser:

1 kg ferske tomater

2 stk løk

2 fd hvitløk

2 ss olivenolje

3 ss finhakket basilikum, evt. samme antall ts tørket

1 l grønnsak- eller kjøttkraft

0,50 ts sukker

2 ss soyasaus

Salt

Pepper

Fremgangsmåte:

1. Flå tomatene og ta ut kjernen.

2. Rens og hakk løk og hvitløk og surr blank i olivenolje.

3. Tilsett tomatene, basilikum og kraft (friske urter tilsettes rett før servering).

4. Kok opp og la suppen småkoke i 20-25 min.

5. Bruk en stavmikser og jevn suppen.

6. Smak til med salt, pepper, sukker og soyasaus.

Pynt med noen blader basilikum og server gjerne ristet brød til.

Velbekomme!

Suppen blir best når du lager den på ferske tomater
Suppen blir best når du lager den på ferske tomater Foto: Foto: istock

Denne saken ble første gang publisert 15/08 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også