Bort med sommerkvisene

Har du fått uren hud i løpet av sommeren? Dette vil redusere problemet.

Bort med sommerkvisene
Bort med sommerkvisene
Sist oppdatert
Merker du at du har fått flere kviser under sommersolen? Vel, det er et ganske vanlig problem, i følge hudterapeut Anita Flølo ved Oslo Hudpleieklinikk.

- Mange unge opplever mer uren hud på sommerhalvåret, og grunnen er ofte slurving med rens. Huden blir dehydrert på grunn av solbrenthet og tilførsel av for lite fukt, forteller hun.

Ikke hormonelt

Samtidig opplyser hun om at en kombinert hud og en hud med tilgang til urenheter og talgtilstoppinger bør benytte solkremer med fysiske filter.

Les også: Unngå solrynkene

Les også: - Maten hjelper lite

Les også: Hudpleie for gravide



- Det er blant annet M.D.Formulation og Elixir som har gode og trygge solkremer for en slik hudtype, sier hudpleieren.

Dessverre kan urenhetene blusse opp om sommeren uansett hvilken alder man er i, og akkurat det har lite å gjøre med hormonell ubalanse i huden. Hudterapeuten understreker at når man først merker at kvisene dukker opp i ansiktet, er det viktig å ikke tørke ut huden.

- Huden skal ikke dehydreres. Bruk mye fukt som du får fra antioxidanter og fuktmasker, flere ganger i uken. En god rens, gjerne "dobbel rens" er alfa/omega, sier hun.

Dyprens

Flølo mener at det er godt for huden med sommer og høyere luftfuktighet, men renserutinene dine, samt tilføring av fuktighet, må være på plass for å unngå dehydrering.

- Det fører til tørr hud, sår hud, flassing og kort levetid for din solbrune hud. Huden må dermed kompansere med å produsere mer talg, det gir lett akne og talgtilstoppninger. Særlig om du i tillegg slurver med den daglige rensen, sier hun.

Hudterapeuten mener at det viktigste alle kan gjøre for sin hud etter sommerferien er å ta en time dyprens.

- Da er det tid for å rense bort all bruk av solkrem, filter og gi en dybdetilførsel av fukt. Slik får du raskt en god og balansert hud, sier hun.

Denne saken ble første gang publisert 08/08 2011, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også