Hvordan lage cookies med sjokoladebiter
Hvordan lage cookies med sjokoladebiter
Kan hende du må doble porsjonen, disse forsvinner fort!
Dette trenger du når du skal lage cookies
- 200 g romtemperert smør
- 300 g sukker
- 275 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 egg
- 100 g lyse sjokoladepletter eller lys kokesjokolade
- 50 g mandler
Du kan skrive ut siden ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.
1.Gjør klart det du trenger
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader over- og undervarme. Kle 3 stekebrett med bakepapir.
2. Visp egg og sukker hvitt
Ha smør og sukker i en miksmaster og visp det hvitt og luftig. Det tar omlag 5 minutter. Skrap ned fra kantene innimellom slik at alt blir vispet.
3. Gjør ferdig røra
Mens smør og sukker vispes, blander du sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle og hakker opp mandlene. Når smør og sukker er ferdig vispet, har du i melblandingen og eggene vekselvis mens miksmasteren går sakte rundt. Rør inn sjokoladeplettene og mandlene for hånd. Bruker du hel kokesjokolade, hakker du den opp før den blandes inn i røra.
4. Fordel deigen på stekebrettet
Bruk to teskjeer til å fordele deigen i små topper på stekebrettene. La det være god avstand mellom hver, for de vil flyte ut når de blir stekt. Steker du på varmluft, kan du steke flere brett samtidig. Med vanlig over- og undervarme, steker du kjeksen på den nest nederste rillen. Stek kjeksen i ca. 10 minutter. La den ligge i ro på stekebrettet i 2 minutter før du bruker en stekespade og løfter dem forsiktig over på en bakerist.
Denne saken ble første gang publisert 02/08 2008, og sist oppdatert 06/05 2017.