Hvordan oppbevare, fryse og tine fisk

Her viser Marit og Kjetil deg hvordan du oppbevarer, fryser og tiner fisk

Sist oppdatert

Du kan skrive ut denne artikkelen ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

Oppbevaring

Få fisken fort i kjøleskapet etter at den er kjøpt. Det er derfor viktig at fisken er det siste som kjøpes inn på handleturen. Har du et stykke reisevei, eller er det veldig varmt ute: be om å få fisken pakken sammen med litt is.

Fersk fisk bør brukes samme dag som den er kjøpt.

Frysing

Frys fisk i små pakninger.

Det beste er å stykkfryse både hel fisk og stykker på et brett først. Når de er frosne dyppes de en gang i kaldt vann for at det skal dannes et tynt islag utenpå. Så kan de fryses ned i større poser.

Hvis du ønsker å pakke inn enkeltstykker før innfrysning, bruk plastfolie og pakk den helt tett inntil fiskekjøttet slik at det ikke kommer noe luft inn.

Bruk ikke aluminiumsfolie rett mot fisken.

Tining

Fisk bør tines i en bøtte eller bolle med kaldt vann. Det gjelder for både hel fisk og fisk i stykker. Tiner du fisk i stykker, kan du tilsette bittelitt salt i tinevannet for å binde fiskekjøttet under tiningen.

Ta ut fisken av vannet med en gang den er tint.

Denne saken ble første gang publisert 01/07 2008, og sist oppdatert 04/05 2017.

Les også