Hvordan lage fiskekaker
Hvordan lage fiskekaker
Her viser Marit deg hvordan du lager verdens beste fiskekaker
Dette trenger du når du skal lage fiskekaker
- 25 g margarin
- 2 sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 10-15 strå gressløk
- ¼ søtpaprika (det er de røde, lange, smale)
- 600-700 g fiskefilet av hyse eller sei
- 1 ½ ts salt
- 1 ss potetmel
- pepper
- 1 ½-2 dl melk
- smør og olivenolje til steking
Du kan skrive ut denne artikkelen ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.
1. Bruk ferske, kalde ingredienser
Alle ingrediensene må være kalde og fisken må være fersk. Den kan ikke ha vært fryst for fisk mister bindeegenskapene sine i fryseprosessen. Start med å skjære opp margarinen i terninger og sett den til side. Så finhakker du sjalottløk, hvitløk og gressløk. Paprikaen deler du opp i små terninger. Sett alt til side. Bruk en pinsett eller en liten tang til å fjerne alle bein fra fiskefileten før du deler den opp i mindre terninger.
2. Ha fisketerningene oppi en food processor
Kjør rundt til fisken er opphakket, ca. 20 sekunder. Tilsett saltet og kjør videre til den er arbeidet inn, ca. 15 sekunder. Tilsett margarinterningene og kjør rundt i nye 10 sekunder. Så tilsetter du resten av, unntatt melken og kjører rundt til alt er blandet.
3. Spe i melken
Spe i melken litt etter litt. Farsen skal være forholdsvis fast, så vurder melkemengden mens du sper.
4. Form kakene i håndflata
For å få fine fiskekaker, er det lurt å væte håndflaten med kaldt vann og forme runde, fine kaker inni håndflata.
5. Stek fiskekakene
Smelt smør og olivenolje i en stekepanne med slippbelegg. Stek fiskekakene i ca. 3 minutter på hver side, på litt over middels varme.
6. Server
server fiskekakene med potetstappe, kokt brokkoli og rømme.
Denne saken ble første gang publisert 01/07 2008, og sist oppdatert 06/05 2017.