Knasende sunne julekaker
Kaker som smaker, men som ikke legger seg på rumpa? Ja, takk! Disse er dessuten superenkle å bake.
Dette trenger du, til ca 30 stk:
60 g margarin til baking (70% fett)
120 g havregryn
2 eggehviter
20 g speltmel
2 ts bakepulver
litt vaniljepulver/noen frø fra vaniljestang
100 g sukrin eller annet søtningsmiddel
Slik gjør du:
Smelt margarinen forsiktig og bland sammen med havregryn og eggehvitene i en skål. La blandingen svelle i 5-10 minutter.
Ha i mel, bakepulver og vaniljepulver, og til slutt sukrin, i blandingen.
Sett små topper på bakepapir med en skje. Stek kakene i ovnen ved 200° i 8-10 minutter, til de er lysebrune i kanten.
Avkjøl kakene litt på platen, før de forsiktig løsnes og legges på en rist. Ha dem over i en kakeboks når de er helt kalde.
Tips:
Tilsett kakao i stedet for mel.
Kaloriinnhold:
119 kcal per 30 g (ca 2 stk)
Denne saken ble første gang publisert 04/12 2013, og sist oppdatert 30/04 2017.