Test av grovbrød
Butikk: Kiwi
Disse brødene får du kjøpt hos Kiwi.
For at et brød skal komme i ekstra grovt-kategorien må det inneholde mellom 75 og 100 % sammalt mel og hele korn. De ekstra grove brødene inneholder altså generelt mer fiber enn de mindre grove variantene.
Det er fint å bruke grovhetsskalaen, men ta også en titt på grovhetsprosenten i brødet. Grovhetsprosenten forteller deg hvor stor andel grovt mel og hele korn det er i brødet.
Slik ble testen utført
Brødene under er rangert ut fra verdiene i næringsdeklarasjonen, og vurdert per 100 gram. Det er gitt flest poeng for mest protein, minst karbohydrater, minst energi, mest kostfiber, minst salt og høyest grovhetsprosent. Det er kun næringsinnholdet som er vurdert i denne testen, så smaken er det opp til deg å vurdere.
Ernæringsveileder Iren Vagstad Ellingsen står for vurderingene.
Her finner du oversikten med brød fra alle butikkene.
Brødene under er kjøpt inn hos er Kiwi.