Vektkontroll
Fedons slankemeny dag 6
Hold matchvekten i ferien med Fedons sommermeny.
DETTE ER DR. LINDBERG
Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.
I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.
Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.
Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.
Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.
Vi gir deg en komplett meny for to uker.
Les også:
Her er dagens meny:
LØRDAG UKE 1
Frokost
Frukt med topping
½ eple i biter
½ appelsin i biter
1 dl kesam 1 % eller Skyr
1 yoplait yoghurt naturell 0,1 %
1 ss sesamfrø
15 mandler
eventuelt 1 ts fruktose
Næringsverdi:
Kcal: 329, karbohydrater: 32 g, protein: 17 g, fett: 15 g, herav mettet fett: 2 g, fiber: 6,1 g.
Lunsj
Reke- og eggesalat
2 dl bladsalat
1 dl rensede reker
1 kokt egg
cherrytomater
Dressing:
1 ss kesam 1 %
1 ss olivenolje
kryddergrønt etter smak
salt og pepper etter smak
Næringsverdi:
Kcal: 268, karbohydrater 3 g, protein: 20 g, fett: 20 g, herav mettet fett: 3,8 g, fiber: 1,4 g.
Middag
Kylling og fersken
Oppskriften gir 6 porsjoner:
2 hoder romanosalat i strimler
1 grillet kylling i skiver
2 modne ferskener, skrelt og grovhakket
100 g blåmuggost, smuldret
60 g mandler, grovhakket
0,6 dl hvitvinseddik
0,6 dl extra virgin olivenolje
1 ts salt
¼ ts sort pepper
Dander salaten, kyllingen, ferskenene, osten og mandlene på en tallerken.
Visp hvitvinseddik, olje, salt og pepper sammen i en liten bolle. Hell dressingen over salaten, og bland lett sammen.
Næringsverdi pr. porsjon:
Glykemisk belastning: 1,8. Kcal: 574, protein: 37 g, karbohydrater: 12 g, fett: 42 g, herav mettet fett: 9 g, fiber: 6 g.
Kvelds
Frukt med topping
½ eple i biter
½ appelsin i biter
1 dl kesam 1%
1 yoplait yoghurt 0,1 %
Næringsverdi:
Kcal: 161, karbohydrater: 27 g, protein: 11 g, fett: 0,8 g, herav mettet fett: 0,3 g, fiber: 3,4 g.
Denne saken ble første gang publisert 24/07 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.