Vektkontroll
Fedons slankemeny dag 13
Hold matchvekten i ferien med Fedons sommermeny.
DETTE ER DR. LINDBERG
Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.
I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.
Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.
Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.
Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.
Vi gir deg en komplett meny for to uker.
Les også:
Her er dagens meny:
LØRDAG UKE 2
Frokost
Müsli
2 dl melk
2 dl Fedon müsli eller tilsvarende
2 dl usukrede bær
1 ts fruktose
Næringsverdi:
Kcal: 225, karbohydrater: 27 g, protein: 16 g, fett: 6,7 g, fiber: 9 g.
Lunsj
Kyllingsalat
2 dl grønn salat/ruccola
1 kokt egg
100 g kylling
grønnsaker, fritt valg
soltørkede tomater i biter
½ avokado
Dressing:
balsamicoeddik
1 ss olivenolje
pepper og salt (LoSalt/Seltin)
Næringsverdi:
Kcal: 522, karbohydrater: 16, protein: 40 g, fett: 34 g, herav mettet fett: 6,6 g, fiber: 9 g.
Middag
Kyllingbryst
Oppskriften gir 4 porsjoner:
olivenolje til pensling
¾ ts salt
¼ ts chiliflak
200 g kyllingbryst uten skinn, delt i to
1 stor agurk, skrelt og grovhakket
2,4 dl cherrytomater, delt i to
½ stor rødløk, oppskåret
75 g avokado, skrelt og oppskåret
2 ss fersk koriander/bladpersille
2 ss fersk sitronsaft
Varm en stekepanne på medium varme, og ha i olivenolje. Dryss ½ ts salt og ¼ ts chiliflak jevnt over kyllingen, og ha den i pannen. Stek i 6 minutter på hver side, eller til kyllingen er ferdig. Ta stekepannen av ovnen.
Kombiner ¼ ts salt, agurk, tomater, løk, samt resten av ingrediensene i en bolle, bland sammen og server med kylling.
Næringsverdi pr. porsjon:
Glykemisk belastning: 0. Kcal: 243, protein: 35,6 g, karbohydrater: 7,3 g, fett: 7,6 g, herav mettet fett: 1,6 g, fiber: 2,7 g.
Kvelds
Yoghurt med bær og frø
1 dl Biola naturell
1 dl kesam 1 %/cottage cheese
2 dl usukrede bær
1 ss solsikkefrø
1 ts linfrø
10 mandler eller 5 valnøtter
1 ts fruktose
Næringsverdi:
Kcal: 354, karbohydrater: 30 g, protein: 19 g, fett: 18 g, herav mettet fett: 3,7 g, fiber: 8,5 g.
Denne saken ble første gang publisert 31/07 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.