Vektkontroll
Fedons slankemeny dag 11
Hold matchvekten i ferien med Fedons sommermeny.
DETTE ER DR. LINDBERG
Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.
I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.
Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.
Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.
Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.
Vi gir deg en komplett meny for to uker.
Les også:
Her er dagens meny:
TORSDAG UKE 2
Frokost
Cowboyfrokost
2 speilegg
2 skiver stekt bacon
¼ boks tomatbønner
agurkskiver
Næringsverdi:
Kcal: 453, karbohydrater: 16 g, protein: 29 g, fett: 31 g, herav mettet: 12 g, fiber: 5,8 g.
Lunsj
Brød med pålegg
2 skiver brød, tilsvarende Fedonbrød
6 skiver krydderskinke
½ avokado
1 tomat
2 salatblader
Næringsverdi:
Kcal: 390, karbohydrater: 10 g, protein: 28 g, fett: 23 g, herav mettet: 3,7 g, fiber: 13 g.
Middag
Pølse- og kikertsuppe
Oppskriften rekker til 2 porsjoner:
400 g hakkede tomater på boks
100 g krydret pølse, f.eks. chorizo
150 g kål
tørket chiliflak, til å drysse over
400 g kikerter på boks, renset og silt
1 terning kylling- eller grønnsakskraft Varm opp en stekepanne, tilsett hermetiserte tomater og 1 boks med vann. Mens tomatene blir varmet opp, fjern skinnet og skjær raskt opp pølsen i små biter. Kutt også opp kålen. Ha pølsebiter og kål i stekepannen sammen med chiliflak og kikerter. Smuldre kraftterningen, og ha i stekepannen.
Rør godt, legg et lokk over, og la det småkoke på høy varme i 6 minutter, eller til kålen er blitt mør. Legg på tallerken med en øse.
Næringsverdi pr. porsjon:
Glykemisk belastning: 6,4. Kcal: 374, protein: 23 g, karbohydrater: 30 g, fett: 18 g, herav mettet fett: 5 g, fiber: 9 g.
Kvelds
Cottage cheese
1,5 dl cottage cheese (ev. kesam 1% eller Skyr)
1 dl usukrede bær
15 hakkede mandler
1 ts fruktose
Næringsverdi:
Kcal: 170, karbohydrater: 6,3 g, protein: 19,8 g, fett: 3,7 g.
Denne saken ble første gang publisert 29/07 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.