Vektkontroll
Fedons slankemeny dag 10
Hold matchvekten i ferien med Fedons sommermeny.
DETTE ER DR. LINDBERG
Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.
I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.
Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.
Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.
Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.
Vi gir deg en komplett meny for to uker.
Les også:
Her er dagens meny:
ONSDAG UKE 2
Frokost
Yoghurt med müsli
1 beger Yoplait yoghurt 0,1 %
1 dl kesam 1 % eller Skyr
1 dl bær
2 ss Fedon müsli eller tilsvarende
Næringsverdi:
Kcal: 195, karbohydrater: 23 g, protein: 16,5 g, fett: 5 g, herav mettet fett: 0,7 g, fiber: 5,1 g.
Lunsj
Eggesalat med makrell
3 salatblader
3 ss paprikabiter
1 tomat i båter
2 kokte egg i biter
noen biter røkt makrell
2 ts olivenolje
Næringsverdi:
Kcal: 380, karbohydrater: 4,8 g, protein: 24 g, fett: 30 g, herav mettet fett: 6,6 g, fiber: 2,6 g.
Middag
Salat med laks
Oppskriften gir 4 porsjoner:
1 boks (450 g) hermetiske bønner, renset og silt
2,4 dl rød paprika på glass/boks
1 ss extra virgin olivenolje
¼ ts paprikapulver
150 g fersk laks i fileter
2 ss fersk sitronsaft
280 g oppkuttet grønn salat
fersk basilikum/bladpersille
Sett ovnen på 200 grader. Laksefiletene stekes i 10-20 minutter i folie, avhengig av om de er ferske eller frosne. Når fiskekjøttet slipper, er fisken ferdig stekt.
Bland bønner, paprika, olivenolje og paprikapulver sammen i en stor bolle.
Skjær laksen i små biter og fordel jevnt over bønnene. Rør lett sammen. Dryss sitronsaft over. Dander salaten på fire tallerkener, legg blandingen av bønner og laks oppå salaten.
Pynt med basilikum, og server.
Næringsverdi pr. porsjon:
Glykemisk belastning: 4,6. Kcal, 274, karbohydrater: 23 g, fett: 10 g, herav mettet fett: 2 g, fiber: 8 g.
Kvelds
Brokkolisalat
5 skiver spekeskinke i strimler
brokkoli, kokt
1 dl cottage cheese
½ dl pistasjenøtter
soltørkede tomater i biter
balsamicoeddik
Næringsverdi:
Kcal: 460, karbohydrater: 16 g, protein: 40 g, fett: 22 g, herav mettet fett: 6 g, fiber: 5,1 g.
Denne saken ble første gang publisert 28/07 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.