Vektkontroll
Fedons slankemeny dag 8
Hold matchvekten i ferien med Fedons sommermeny.
DETTE ER DR. LINDBERG
Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.
I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.
Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.
Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.
Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.
Vi gir deg en komplett meny for to uker.
Les også:
Her er dagens meny:
MANDAG UKE 2
Frokost
Smoothie
2 egg (rå)
2 ts fruktose
1-2 dl dypfryste bær/frukt
1 ss olivenolje
2 dl Biola syrnet lettmelk/Kefir/Cultura
Kjøres i hurtigmikser
Næringsverdi:
Kcal: 415, karbohydrater: 19 g, protein: 22 g, fett: 29 g, herav mettet fett: 7,5 g, fiber: 3,2 g.
Lunsj
Brød med pålegg
2 skiver Fedon fullkornbrød eller tilsvarende
2 skiver roastbiff
½ avokado
1 tomat
2 salatblader
Næringsverdi:
Kcal: 390, karbohydrater: 10 g, protein: 28 g, fett: 23 g, herav mettet fett: 3,7 g, fiber: 13 g.
Middag
Breiflabb
Oppskriften gir 4 porsjoner:
2 ss olivenolje
1 løk, skrelt og hakket i små biter
¼ ts chilipulver (valgfritt)
400 g hermetiske hakkede tomater
1 ss tomatpuré
½ ts tørket oregano
175 g svarte oliven uten stein
4 benfrie fileter breiflabb
fersk bladpersille, hakket
Til pynt:
1 sitron skåret i båter
Forvarm ovnen til 200 grader. Varm 1 ss olje i en stekepanne. Tilsett løk og chili, og stek et par minutter. Rør innimellom.
Tilsett tomater, tomatpuré, oregano og litt salt og pepper.
Når blandingen koker, tilsett oliven. Hell alt over i en ildfast form.
Legg fisken med skinnsiden ned på toppen av sausen, og dryss over resten av oljen. Stek i ovnen i 15 minutter, uten å dekke den til. Dryss over finhakket bladpersille, og server med sitronbåter.
Næringsverdi pr. porsjon:
Glykemisk belastning: 1,4. Kcal: 268, protein: 34,1 g, karbohydrater: 5,6 g, fett: 14,3 g, herav mettet fett: 1,9 g, fiber: 3,6 g, sukker: 4,4 g, salt: 1,16 g.
Kvelds
6 proteinkjeks med sjokoladebiter
juice av 1 presset appelsin eller
½ glass melk eller soyamelk
Næringsverdi:
Kjeks og ½ glass skummet melk: Kcal: 222, karbohydrater: 27,9 g, protein: 18,2 g, fett 10,2 g, herav mettet fett: 2,9 g, fiber: 6,5 g.
Denne saken ble første gang publisert 26/07 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.