Vektkontroll
Fedons slankemeny dag 7
Hold matchvekten i ferien med Fedons sommermeny.
DETTE ER DR. LINDBERG
Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.
I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.
Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.
Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.
Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.
Vi gir deg en komplett meny for to uker.
Les også:
Her er dagens meny:
SØNDAG UKE 1
Frokost
Omelett
2 egg
4 skiver skinke
squash i biter
paprika i biter
løk, finhakket
1 ss olivenolje/rapsolje til steking
Næringsverdi:
Kcal: 363, karbohydrater: 5,8 g, protein: 26 g, fett: 26 g, herav mettet fett: 6 g, fiber: 2,5 g.
Lunsj
Tunfisksalat
3/4 boks tunfisk
2 dl bladsalat
cherrytomat
stangselleri i biter
purre, finhakket
Dressing:
1 dl kesam 1 %
sitron, dill, persille etter smak
1 ss fransk sennep
1 ss olivenolje
Næringsverdi:
Kcal: 289, karbohydrater: 6,9 g, protein: 27 g, fett: 17 g, herav mettet fett: 2,6 g, fiber: 3,7 g.
Middag
Kylling og kikertsalat
Oppskriften gir 6 porsjoner:
2 bokser kikerter, silt og renset
300 g cherrytomater, delt i 2
300 g rød paprika på boks/glass, marinert i olje
1 medium stor grillet kylling
1 liten bunt bladpersille, hakket
Dressing:
2 hvitløkfedd, renset og knust
2 ss sherryeddik
6 ss olje fra glasset med marinert paprika
½ ts paprikapulver (mild, søt type)
saften fra 1/2 appelsin
Lag dressingen først. Bruk en stavmikser eller en liten foodprocessor, og visp sammen hvitløk, paprikaolje, paprikakrydder og appelsinjuice til du får en jevn blanding. Ev. kan du knuse hvitløken og vispe alt sammen for hånd.
Bland sammen kikerter, cherrytomater og paprika i en stor bolle. Hell over halvparten av dressingen, krydre og fordel på store tallerkener.
Legg kyllingen på en fjøl, og fjern skinn og ben. Skjær kyllingen i passe store biter, og dander på toppen av salaten.
Tilsett resten av dressingen, pynt med bladpersille, og server.
Næringsverdi pr. porsjon:
Glykemisk belastning: 6,5. Kcal: 505, protein: 31 g, karbohydrater: 18 g, fett: 35 g, herav mettet fett: 7 g, fiber: 5 g, sukker: 5, salt: 1,31 g.
Kvelds
1 Fedon sjokolade proteinbar eller tilsvarende
1 appelsin
Næringsverdi:
Kcal: 221, karbohydrater: 26,6 g, protein: 16,5 g, fett: 3,6 g, herav mettet fett: 1,7 g, fiber: 11,3 g.
Denne saken ble første gang publisert 25/07 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.