Vektkontroll
Fedons slankemeny dag 3
Hold matchvekten i ferien med Fedons sommermeny.
DETTE ER DR. LINDBERG
Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.
I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.
Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.
Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.
Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.
Vi gir deg en komplett meny, dag for dag i to uker.
Les også:
Her er dagens meny:
ONSDAG UKE 1
Frokost
Eggerøre med laks
2 egg
2 ss finklippet gressløk
salt og pepper
50 g røkt laks
1 tomat
1 skive fullkornbrød (Fedon-brød eller med tilsvarende næringsverdi)
Næringsverdi:
Kcal: 358, karbohydrater: 6,3 g, protein: 34,5 g, fett: 20 g, fiber: 4,8.
Lunsj
Brød med pålegg
2 skiver fullkornbrød (Fedon-brød eller med tilsvarende næringsverdi)
1 karbonade
tomat, agurk og ½ avokado
Næringsverdi:
Kcal: 513, karbohydrater: 16,7 g, protein: 30 g, fett: 32 g, herav mettet fett: 8,2 g, fiber 16,4 g.
Middag
Mørbradbiff med chutney
Oppskriften gir 6 porsjoner:
1 ss fruktose og 1 ts molasse
1 ts salt
¾ ts kvernet spisskummen
3 hakkede hvitløkfedd
750 g mørbradbiff
stekefett
Chutney:
2 modne mango, skrelt og delt i 4
1 ts olivenolje
1 stor løk
1 ss fersk ingefær, hakket
0,8 dl eplesidereddik
2 ss fruktose og 2 ts molasse
2 ss ferskpresset limesaft
¼ ts salt
¼ ts kvernet paprikapulver
350 g fint oppskåret vannmelon
1 ½ ss hakket, fersk koriander
1 ½ ss hakket, fersk mynte
Til pynt:
Mynteblader og limebåter
Gjør klar grillen, og forbered kjøttet. Bland sammen de fire første ingrediensene, og gni kjøttet inn med fruktosemiksen. Smør risten med stekefett, og legg kjøttet oppå. Grilles i 8 minutter på hver side, eller til kjøttet er stekt slik du ønsker det.
Varm oljen i en liten stekepanne på medium varme. Tilsett løk, sauter i 4 minutter.
Tilsett ingefær, og sauter i 1 minutt. Tilsett eddik, 2 ss fruktose med molasse, limesaft, salt og pepper, og stek i 5 minutter, eller til nesten all væsken er fordampet. Rør inn mangoen, og stek i 1 minutt. Ta pannen vekk fra stekeplaten, og rør inn vannmelon, koreander og mynte.
Dander med mynteblader og limebåter, og server med en blandet salat.
Næringsverdi pr. porsjon:
Glykemisk belastning: 5,6 Kcal: 277, protein: 25,7 g, karbohydrater: 26,8 g, fett: 7,4 g, herav mettet fett: 2,5 g, fiber: 2,3 g
Kvelds
1 slankebar (Fedon Crispy eller med tilsvarende næringsinnhold)
1 eple
Næringsverdi:
Kcal: 168, karbohydrater: 25,5 g, protein: 8,1 g, fett: 4 g, herav mettet fett: 1,8 g, fiber: 4,3 g.
Denne saken ble første gang publisert 21/07 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.