Økomat
Eksplosjon av økologiske spisesteder
Nå kan du velge økologisk som aldri før.
Stadig flere norske hoteller og spisesteder tilbyr nå økologisk mat på sin meny. Ifølge Oikos finnes det i dag 118 spisesteder som kan markedsføre seg med øko-Ø-en, og antallet er stadig økende. Til sammenligning var det bare 14 godkjente serveringssteder for to år siden.
Magasinet Ren Mat gir i samarbeid med Oikos hvert år ut Økoguiden. Dette er en oversikt som forteller deg hvor og når du kan få tak i økologisk mat i Norge. Økoguiden for 2008 inneholder til sammen 235 spisesteder, butikker, festivaler, overnattingssteder og gårdsbutikker over hele landet som tilbyr god og økologisk mat. Hittil er det Sør- og Østlandet som har flest tilbud.
Økoguiden i sin helhet finnes kun på papir, men utdrag fra den nyeste guiden finner du her.
Les også: Kronprinsparet blir økobønder
Les også: Test av knekkebrød
Les også: Sunt med økologisk
Denne saken ble første gang publisert 20/04 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.