Kakao bra for diabetikere

Anriket kakao bedrer funksjonen i blodkar hos diabetikere, viser tysk studie.

MÅ ANRIKES: Spesialbehandlet kakao og sjokolade kan bli helsekost for diabetikere.
MÅ ANRIKES: Spesialbehandlet kakao og sjokolade kan bli helsekost for diabetikere. Foto: FOTO: Colourbox
Sist oppdatert

Tre kopper med flavanol-anriket kakao daglig i én måned førte til at "alvorlig svekkede" blodkar fikk tilbake normal funksjon.

Ikke å få kjøpt

Den typen av kakao som ble brukt i forsøket, finnes ikke i handelen og er kakao som ble anriket med svært høye konsentrasjoner av flavanoler.

Andre studier ser nå på om flavonol-anriket sjokolade er gunstig for diabetikere.

Antioksiderende

Flavanoler, eller flavonoider, er antioksiderende, kjemiske stoffer som også finnes i enkelte frukter og grønnsaker, grønn te og rødvin.

Disse stoffene har vært knyttet til helsefremmende egenskaper i en lang rekke andre studier.

Denne saken ble første gang publisert 06/08 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også