Ny jobbtrend
Tester de ansattes helse
Flere og flere arbeidsgivere vil vite hvordan det står til med helsa di. Bli med Paul Andreas (31) på helseanalyse.
- Spørs om ikke du går av med seieren i bedriften i dag, sier Hilde Grønningsæter Staubo til Paul Andreas Lundeby (31).
- Du er i svært god form for alderen, fortsetter Hilde mens hun studerer grafene til 31-åringen etter at han er blitt helseprofiltestet.
Sårbare for sykemeldinger
Hilde Grønningsæter Staubo er daglig leder i Humentor AS. Et analyseselskap som identifiserer årsaker til sykefravær, og som også tester helseprofilen til ansatte i forskjellige bedrifter. Humentor har mange store kunder, som NCC, Ekornes, SAS og Stena Line.
I dag er det de ansatte i den lille gründerbedriften Simoveo som skal under lupen.
- Få ansatte betyr at vi er sårbare for sykemeldinger, og selv om vi er små, er helsen til de ansatte viktig, sier Kjell-Are Furnes, administrativ leder i Simoveo.
Noen ganger trener de ansatte i Simoveo i arbeidstiden, og Paul Andreas, som er en ivrig Birken-deltaker, blir sponset av bedriften.
Overrasket og glad
Paul Andreas får full pott av Hilde. Resultatene for puls, vekt, BMI, fettprosent og kolesterol viser svært gode tall. Og oksygenopptaket er utrolig bra, ifølge Hilde.
Paul Andreas selv er både overrasket og glad.
- Jeg trener mye, men jeg spiser alltid det jeg har lyst på, så jeg er overrasket over at kolesterolet er så lavt.
Trening, fisk og litt vin
Hilde forklarer at Paul Andreas har en veldig høy andel av HDL-kolesterolet, eller det "gode" kolesterolet. Det gjør at han kan tåle å ha høyt kolesterol totalt.
- Det gode kolesterolet er knyttet til kondisjonstrening, mye fisk og litt vin, sier Hilde.
- Jeg scorer høyt på alle de punktene, ler Paul Andreas.
Harde inngrep
Men Humentor møter ikke bare helsefriker som Paul Andreas. Noen ganger må dr. scient og forsker Hilde Grønningsæter Staubo og fysioterapeut og coach Ingvild Bockelie Jebsen foreta store inngrep i bedriftens kantine for å få de ansatte sunnere.
- Satt på spissen, hvis man har et bakeri i begynnelsen av kantinen, kan man likesågodt ha en likbil i den andre enden, sier Hilde.
Hun sier at viktige grep for arbeidsgivere er å ha fokus på stressmestring, nok grønnsaker, frukt og salater i kantinen, og at det er nok vanndispensere, slik at folk ikke drikker brus.
Ingen tvang
Helseprofiltesten blir gjennomført som et HMS-tiltak i bedriftene. Derfor faller opplegget inn under arbeidsmiljøloven, og de ansatte har et deltakeransvar.
- Men ingen blir tvunget til å delta, og alt vi gjennomgår om helsen til den enkelte ansatte er konfidensielt. Rådene vi gir bedriften er på generelt grunnlag ut i fra testene, ofte avdelingsvis. Opplysningene kan ikke spores tilbake til enkeltpersoner, sier Hilde og Ingvild, og legger til at de fleste velger å delta på testen.
Trening i arbeidstiden
Klikk.no-reportasjen Energikampen handler om en snekker og en kontorarbeider som tok hver sin helsetest ved et treningssenter.
Ledelsen i Spaceworld, hvor kontorarbeideren Anders er ansatt, har i år sponset medarbeiderne med personlig trener og latt dem trene i arbeidstiden. Resultatet er målbart høyere energinivåer og færre sykefravær.
Les hele artikkelen her.
Trappetrening
Noen ganger er det ikke så mye som skal til for oppnå stor forbedring. I en av bedriftene som Humentor har jobbet med, var et viktig tiltak at en avdeling skulle bli mer bevisste på å ta trappa til og fra kantinen.
- De jobbet i 7. etasje, og så mange som 13 av 15 økte oksygenopptaket sitt bare ved å ta trappa så ofte de kunne, sier Hilde fra Humentor.
Høyt sykefravær
- Bedriftene som leier oss inn er spesielt opptatt av to ting. Det første er at sykefraværet er for høyt. Det svir økonomisk. Den andre er frykten for å miste ansatte på grunn av stress og utbrenthet, sier Hilde.
Hilde Grønningsæter Staubo og Ingvild Bockelie Jebsen har avdekket tilfeller av blant annet skyhøyt blodtrykk, diabetes og høyt kolesterol.
Amerikanske tilstander
- Det blir mer og mer amerikanske tilstander i Norge, men det skal ikke så store endringer til i kostholdet for at resultatene skal komme, sier Ingvild.
- En som slet med noen kilo for mye, gikk ned 10 kilo på en sommer bare fordi han sluttet å drikke Cola, sier hun.
- Det er viktig å ha fokus på faktorer som opprettholder god helse og overskudd. Å finne ut hva vi blir syke av, er en annen oppgave enn å holde folk friske. Klarer vi å holde de ansatte langtidsfriske, holder vi garantert også sykefraværet nede, sier Hilde Grønningsæter Staubo.
Vinn-vinn-situasjon
Humentor har fulgt de ansatte i Stena Line i ett år. Bedriften har vært med på Humentors helseprofiltest og stressmestringsprogram.
- Etter at vi har økt fokuset på kosthold, har mange gått ned i vekt. For meg virker det også som om sykefraværet er blitt lavere, sier Hanne Søberg i Stena Line.
- Når bedriften gjør et slikt tiltak for de ansatte, oppstår det en vinn-vinn-situasjon. Vi ansatte får bedre helse, og ledelsen får ha oss friske på jobb, sier Søberg.
Bedriften har et ansvar
Ernæringsfysiolog Vibeke Landaas i DinKost henvender seg også til bedrifter som ønsker å bli mer kostholdsbevisste. Landaas holder foredrag, hjelper bedrifter med å spre informasjon om kosthold og legger om mattilbudet i kantiner. Hun har hatt oppdrag fra blant annet NRK og flere oljeplattformer.
- Flere og flere ansatte krever at det skal være sunnere mat i kantinen. I en bedrift som NRK spiser enkelte så mange som tre av dagens måltider i kantinen. Da har bedriften et ansvar for at maten er sunn, sier Landaas.
Skrekk-kantinen er ifølge Landaas full av dårlig varmmat med oppblandet kjøtt, som karbonader og kjøttkaker, panerte fiskeprodukter med lite fisk, pytt i panne og pølser.
Opplagte og sunne ansatte
Ansattes helse i loven
Odd Bjørnstad i Statens Arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) påpeker at trenden med økt oppmerksomhet på helse på arbeidsplassen, også har kommet inn i lovgivningen.
Arbeidsgivers plikt
- I Arbeidsmiljøloven fra 2005 er arbeidsgiver pliktig til å vurdere om ansatte bør få bedre mulighet for fysisk aktivitet, sier Bjørnstad.
Les § 3-4 i Arbeidsmiljøloven her.
Han tror noe av det viktigste for å oppnå bedre helse i bedrifter, er å trekke inn de ansatte.
Kamp om medarbeiderne
- Det er den enkelte medarbeider som vet hva som skal til for at hun eller han skal få bedre helse. Med litt innsats kan mye gjøres uten at det koster for mye, sier seniorrådgiveren.
Han tror trenden henger sammen med at det er blitt vanskeligere å få tak i gode medarbeidere.
- Derfor vil man gjerne skape miljøer som folk har lyst til å komme til. Før var det mer fokus på "uhelse", at man skulle unngå ulykker og skader på arbeidsplassen. Nå tenker man mer på å fremme god helse, sier Odd Bjørnstad.
- Et fullverdig måltid bør ha en tredjedel proteinrik mat, som kjøtt, fisk, kylling, egg og belgfrukter, en tredjedel grønnsaker og en tredjedel grovt korn, ris eller poteter, sier Landaas, som jobber mye med plassering. Er de sunne alternativene mest synlige, har vi lettere for å velge sunt, understreker Landaas.
Hun mener at det er mye å hente på en sunnere kantine.
- Mange spiser på seg livsstilssykdommer, så det er viktig å tenke på kostholdet. Bedriften får også mer opplagte medarbeidere. Ansatte som klarer å yte mer.
Denne saken ble første gang publisert 07/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.