Velvære på soverommet

Slik har du det bra i sykesenga

Slik forbereder du hjemmet ditt på dager som tilbringes mellom sofa og seng.

ALLTID BEREDT: Passer du på å ha disse tingene i huset blir sykedagene litt lettere å takle.
ALLTID BEREDT: Passer du på å ha disse tingene i huset blir sykedagene litt lettere å takle. Foto: FOTO: Produsenten
Sist oppdatert

Mykoplasmavirus, omgangssyke, forkjølelse. Mange, mange av oss kommer til å måtte ty til en dag eller to i sengen eller kanskje utstrakt på sofaen i stuen mens vi venter på bedre og friskere tider.

Det amerikanske design- og interiørnettstedet Apartment Therapy mener sykedagene kan føles litt mindre traumatiske om man bare har et hjem som er forberedt på influensasesong.

Om dette vil få feberen til å føles litt mindre plagsom vet ikke vi, men her i alle fall noen tips for de dagene det er deg og sofaen som gjelder:

1. Varmeflaske: Mange sverger til varmeteppe i den kalde årstiden, og kanskje spesielt om kroppen verker og er full av influensavirus.

Men en god gammeldags varmeflaske kan gjøre jobben både like bra og ikke minst billigere. Kjøp en som har trekk i deilig kashmir, og du vil garantert slumre av deg både magevonder og ondt i ryggen.

Sykedager og innestengt hjemme kan være en prøvelse. Slik takler du det bedre.
Sykedager og innestengt hjemme kan være en prøvelse. Slik takler du det bedre. Foto: Produsenten

2. Pledd: Det er ikke bare bestemødre som trenger ullpledd! Med kroppen full av feber er det få ting som er deiligere å tulle seg inn i når man hutrer og fryser i det feberen stiger. Invester i noen deilige myke pledd så du alltid har noen tilgjengelig. Og heldigvis kan jo pleddet bare få henge over sofaen og se pent ut når du ikke trenger det til å varme din febersyke kropp.

3. Rent sengetøy: Aldri er vel følelsen av å legge hodet ned på ett nystrøket kjølig putevar så deilig som når du er svett, febersyk og generelt ute av form. De færreste klarer å vaske og stryke et rent skifte med sengetøy når man er syk, så pass på at du alltid har rene sengeklær klare.

4. Gode puter: Gode puter er godt å ha når man er syk og svak. Invester i de beste hodeputene du har råd til, og du kommer garantert ikke til å angre den dagen du må dra dem med deg fra seng til sofa og tilbake igjen for å ha noe å hvile ditt febersyke hode på.

5. Badekar. Få ting slår følelsen av å senke verkende muskler ned i deilig varmt vann. Men har du ikke badekar kan en varm dusj hjelpe også. Ikke helt det samme, men varmt vann er godt for stive muskler.

ALLTID BEREDT: Flere rene skift med sengetøy i skapet kommer du garantert til å få bruk for om influensaen bryter løs i huset.
ALLTID BEREDT: Flere rene skift med sengetøy i skapet kommer du garantert til å få bruk for om influensaen bryter løs i huset. Foto: FOTO: Produsenten

6. Kjøleskapet: Et velfylt kjøkken- eller kjøleskap sørger for at du slipper å enten sulte når du er syk, eller enda verre; gå på butikken i joggebuksa, med uvasket hår og rennende nese.

7. Interiørblader: En stabel blad eller noen bøker du er sånn midt i å lese kommer alltid godt med når du er forvist til sofaen for noen dager. I mangel på lesestoff har du jo alltids TV. Og har du ikke diskutert det før er tiden her nå: Er det lov med TV på soverommet når man er syk?

8. Karaffel: Har man feber skal man få i seg mye væske og så ofte som mulig - det sier doktor'n. En karaffel på nattbordet gjør at du alltid har vann tilgjengelig.

9. Medisinskap: En velfylt medisinskap på badet er en gudegave når influensaen sniker seg på. Det lønner seg å ha ting som hodepinetabletter, nesespray og lommeservietter klare til enhver tid, så slipper du å måtte hale deg opp av sofaen og komme deg på apoteket eller butikken når du føler deg alt annet enn i form.

10. Gjesterommet klart: Inviter mamma hjem på besøk noen dager. Selv i den minste leilighet er det plass til en mor på sykebesøk!

.

Les også:

Sov bedre på soverommet

Her finner du de flotteste interiørbildene

Slik dekoder du vaskelappen

Mor blir hjemme med syke barn, far går på jobb

Denne saken ble første gang publisert 15/12 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også