Lenestoler
Du blir sittende og det er verdt prisen
- Vi vil bort fra raskt og billig. Nå skal vi ha ting som varer, sier ekspertene.
Innredning av stuen handler om å sette sammen mange elementer til en harmonisk helhet. Møblene spiller i så måte en viktig rolle.
Klikk.no og Rom123 har innhentet vurderinger fra fire møbeleksperter om hvilke lenestoler de tror kommer til å prege stuene fremover.
Lisbeth Larsen, fargesjef i Jotun
- Komfort, design og kvalitet er stikkord. Vi vil bort fra raskt og billig. Nå skal vi ha ting som varer. Vi lar oss fascinere av ting som skjer på designfronten rundt om i verden, men velger fortsatt ganske trygt til hjemmene våre.
- Lave møbler i loungestil kommer til. Treverk blir litt synlig på møbler igjen. Sammen med stoff og materialer av høy kvalitet.
Knut Skoe, informasjonssjef Møbelrådet
- Den typiske lese/hvile/tv-stolen skal være både god å sitte i og funksjonell. Utvalget i denne kategorien er blitt større, og så er det blitt større fokus på estetikk og design også her.
- Stolen kan være som en skulptur, og vi drister oss til å være litt modigere når vi velger denne typen møbler. Her kan vi bryte både med farger og materialer i forhold til hva vi gjør med resten av møblene og tekstilene i rommet.
Juni Hjartholm, interiørstylist
- Vi tenker både kos og kvalitet når vi skal velge lenestoler fremover. Fokus på design blir viktig, og kanskje tør vi være litt dristigere når det gjelder en enkelt lenestol i stedet for en hel sofa.
- Tekstiler i god kvalitet eller lær preger interiørbildet her.
Boris Miller, interiørarkitekt
- En spennende trend som er å se i utlandet, er ideen om å blande ulike trekk i sofaer/lenestoler. Et godt eksempel er en lenestolsofa fra Sir Terence Conrans kolleksjon hvor selve stolen er trukket i lær, mens setet er trukket i myk fløyel. En detalj som myker opp læret og gir varme til et ellers stramt møbel.
Les også:
Personlig vri på klassisk Grünerløkka-leilighet
På jakt etter nye interiørideer? Du finner dem i Bonytts inspirasjonsguide
Seks av ti vinterstøvler er ikke vanntette
Denne saken ble første gang publisert 19/01 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.