Pusse opp gammel bolig
De totalrenoverte huset fra 50-tallet
Sjekk hva de fikk til på bare tre måneder!
Her bor:
En familie på fire. Huset fra 1958 gjennomgikk nylig en total oppussing og fremstår i dag som en harmonisk og funksjonell bolig på 165 m². Eierne har vært villige til å ta noen modige valg, et av dem var beslutningen om å ha noen mørke vegger istedenfor de hvite som de i utgangspunktet hadde sett for seg. Resultatet er klassisk, glamorøst og tøft, akkurat som familien som bor der.
- Velkommen inn, sier eieren og slår opp den brede inngangsdøren.
Entreen, som hun så gjestfritt tar imot i, er et moderne tilbygg på et klassisk 50-talls hus. Det flunkende nye tilbygget, i sin helhet er oppført i mur og glass, er på mange måter beskrivende for familien som bor her. Det har en moderne og fremtidsrettet utforming og tøff materialbruk, men det har også en klassisk forankring og harmonisk tilhørighet til den opprinnelige huskroppen.
- Vi ønsket å fornye oss, men vi ville samtidig beholde deler av vår historie, forklarer hun til magasinet Maison.
Pusse opp gammel bolig
Historien om denne boligen og dens forvandling begynner i 2012. Ekteparet har bestemt seg for at tiden er inne for å foreta et boligskifte. De ønsker seg primært en bolig de kan flytte rett inn i, men ender opp med å kjøpe en nedslitt 50-talls bolig med stort oppussingsbehov.
Hva skjedde?
- Vi falt for eiendommen og dens beliggenhet og tenkte nok ikke grundig nok gjennom hvor krevende det ville være å renovere en slik bolig, innrømmer hun.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Et nytt interiørnivå
Prosjektets omfang kombinert med tidspress og deres ønske om å løfte seg selv til det de omtaler som «et nytt interiørnivå» førte til at de valgte å søke profesjonell bistand fra en interiørkonsulent.
- Vi ønsket en person som kunne være både guide og inspirator og som samtidig kunne fungere som prosjektleder og koordinator på byggeplassen, forklarer de.
Boligen de kjøpte ble opprinnelig bygget som en horisontalt delt tomannsbolig på slutten av 1950-tallet. Grunnflaten var på ca. 75 m² og selv om boligen ved kjøpstidspunktet var i bruk som enebolig så hadde den fremdeles både kjøkken, bad og stue i hver etasje.
Materialbruken var enkel og den oppdelte romløsningen var uhensiktsmessig. I samarbeid med interiørkonsulenten ble det derfor utarbeidet en helt ny arealplan for begge etasjene.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Nyrenovert bolig
For å få til en god funksjon ble det bestemt at arealet i første etasje skulle fungere som en sosial sone med åpen stue og kjøkkenløsning. Andre etasje skulle dedikeres til familiens private arena og inneholde deres ønske om 3 soverom og 2 bad. Løsningen innebar at flere vegger måtte rives eller flyttes. Noen av veggene var bærende, andre inneholdt kanaler med rørføringer. Det måtte også lages et nytt inngangsparti.
- Det var et skikkelig «puslespill», men takket være dyktige fagfolk så fikk vi den løsningen vi ønsket oss, sier eieren.
Til tross for at prosessen var både krevende og omfangsrik kunne familien flytte inn i den fullstendig fornyede boligen bare drøye tre måneder etter oppstart.
Den nyrenoverte boligen har en behagelig fargepalett og et interiør som preges av en smakfull kombinasjon av klassiske møbler krydret med både arvestykker og moderne design.
- Samarbeidet med interiørkonsulenten gjorde oss først og fremst litt modigere, men også tryggere, i alle våre interiørvalg. Det var også en forutsetning for den raske progresjonen og det helhetlige resultatet, sier eierne.
Interessert i arkitektur, interiør, boligmarked, rengjøring eller hage? Følg Klikk Bolig på Facebook.
Denne saken ble første gang publisert 05/11 2015, og sist oppdatert 28/04 2017.