Peisovner
Stålplateovner - fordeler og ulemper
Stål gir best kontroll over temperaturen.
Hva er det?
- Stålplater. Oftest svart- eller grålakkert, men finnes også i andre farger samt i børstet utgave.
Hva er fordelene?
- Stort utvalg.
- Relativt lav vekt.
- God temperaturstyring. Stålplatene er ofte tynne, og magasinerer dermed ikke så mye varme. Dermed har du større kontroll over temperaturen: Ovnen varmer opp rommet hurtig, og blir raskt avkjølt når glørne er brent ut.
- Best egnet i bygningsmasse av mur, som i seg selv magasinerer mye varme.
Hva er ulempene?
- Ikke like varmebestandig som støpejern.
- Konstruksjonen er gjerne mindre stabil fordi godset er tynnere. Det kan gi knirkelyder i konstruksjonen under fyring.
Hva er prisen?
- Fra kr 4000 (små ovner) og 10 000 kr (mellomstore ovner)
Les også:
Støpejern - fordeler og ulemper
Kleberstein - fordeler og ulemper
Denne saken ble første gang publisert 12/10 2010, og sist oppdatert 23/06 2017.