Arkitektur: Leilighet i Marienlyst Park
Noe mer enn en vanlig leilighet
Norges kuleste blokkleilighet har en 5,2 meter høy glassfasade.
Den voldsomme takhøyden og den himmelhøyhøye glassfasaden på 5,2 m er det første som slår deg idet du kommer inn i denne oppsiktsvekkende moderne boligen. Den troner nesten på toppen av en av blokkene i det prisbelønte Marienlyst Park-komplekset på Majorstua og har blant annet utsikt mot vest og kveldshimmelen.
Design over alt
Begge etasjer i den moderne studioleiligheten er tegnet av arkitekt Einar Hagen i Lund Hagem arkitekter AS og er innredet i en personlig interiørstil basert på designmøbler og kunst.
Kjøkken er et appetittelig blikkfang
Det er kjøkkensonen med den vanvittige glassveggen som strekker over to fulle etasjer som tiltrekker seg mest oppmerksomhet.
- Det var nettopp dagslyset som flommer uhemmet inn fra gigafasaden som vi falt for, og som inspirerte oss til å legge sjelen i innredningen, forteller eierne til Bonytt.no.
Åpner du glassveggen får du uterom inne
- Leilighetens toplans glassåpning gir himmellys langt innover i oppholdsrommene.Og heises det store, nederste vinduet åpnes fasaden i hele bredden.
- Dermed forvandles kjøkken/spisestue-sonen til et uterom til bruk allerede i den tidlige vårsolen, sier arkitekt Einar Hagem til Bonytt.no.
Frie soner i to nivåer
Studiolelighetens nettoareal er 92 kvadratmeter og begge etasjer har takhøyde 2,6 meter - mot vanlige 2,4 meter.
Dette forklarer den ekstra luftige atmosfæren i rommene.
Gallleriet er et hjemmekontor
Hovedetasjen inneholder kjøkken og stue og bad samt en trapp som leder opp til det dramatiske galleriet - som også er et hjemmekontor.
I annen etasje ligger også omkledningsrom, bad og soverom.
Ikke stor, men likevel rommelig
- Selv om ikke leiligheten er så stor, under hundre kvadratmeter, oppleves den som rommelig. Førsteetasje med den høyderegulerbare glassveggen er fantastisk, sier beboerne. - Vi sitter varmt og skjermet innendørs, men likevel er det som være ute i det fri.
- Videre er det et stort pluss for oss at det er lettvint å forflytte seg til andre, separate soner og etasjer i huset. Dermed byr denne leiligheten på mange av eneboligens kvaliteter.
Tøffe finesser
Ellers setter eierne pris på røffe innredningsdetaljer som den grove, ubehandlete betongveggen som dekker den nederste delen av bakveggen på kjøkkenet.
Den er en spenstig kontrast til alle de vare, kritthvite flatene omkring i huset.
Åpenhet er best
Takket være alle de åpne gulvarealene og de rene flatene i oppholdsetasjen slapp eierne å trekke møbler og interiørgjenstander oppetter veggene, som de sier.
De kunne med god samvittighet plassere spisebord og salong fritt og freidig langt ut på gulvene, som oaser midt i værelsene.
Ren design
I slike åpne, renlinjete rom trives også modernistiske møbler aller best. De er ofte vakre sett fra alle sider, også bakfra.
Nettopp slik funger de funkisinspirerte "Cinema" lenestolene designet av den svenske formgiver Gunilla Allard. Det samme gjelder Erik Jørgensens klassiske EJ 315-sofa som ble lansert i 1975.
Les mer:
Her finner du de kuleste interiørbildene
Er dette verdens flotteste arkitektvilla?
Brannstasjon ble hot designbolig
.
.
Norges
Denne saken ble første gang publisert 05/05 2011, og sist oppdatert 29/04 2017.